0
kom

Uvjeti kupnje

BRZA I POUZDANA DOSTAVA

Vaša pošiljka je osigurana od gubitka u dostavi. Sve informacije o našoj usluzi dostave možete saznati pozivom na tel. 063 500 050, e-mail: podrska@petcity.ba ili putem online chat podrške.

UVJETI DOSTAVE

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih kompanija koje obavljaju usluge transporta.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan u roku 30 minuta nakon preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati Pet City timu, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Dostavna služba isporuku vrši u roku od 48 do 72 sata od preuzimanja pošiljke u skladištu (ukoliko je artikal dostupan u skladištu), osim ako se ista ne preuzme petkom. U tom slučaju se dostava može prolongirati za ta 2 neradna dana.

CIJENA DOSTAVE

Dostava za narudžbe manje od 100,00 KM iznosi 9 KM.

Besplatna dostava za narudžbe preko 100,00 KM, plaćanje po uzeću ili putem interneta.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Niste zadovoljni proizvodom kojeg ste kupili na našem web shopu?

Obratite nam se s povjerenjem i Vašu ćemo reklamaciju riješiti u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko ustanovite, prilikom prve upotrebe (unutar 7 dana od primitka), da je proizvod kojeg ste dobili neispravan molimo Vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake:

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe ili Vašim korisničkim imenom te opisom reklamacije putem bilo kojeg od naših komunikacijskih kanala:

  • E-mail podrska@petcity.ba
  • Telefonski na 063 500 050
  • Putem online chata na stranici
  • Preko društvenih mreža

Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije i, temeljem Vašeg opisa reklamacije, informaciju o tome:

  • može li se proizvod zamijeniti za novi,
  • može li se za proizvod vratiti novac,

U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na 063 500 050 ili e-mailom na podrska@petcity.ba.

U slučaju da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis, poslat ćemo Vam sve podatke ovlaštenog servisa.

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju da proizvod koji ste dobili ne odgovara slikom ili specifikacijom proizvodu koji ste naručili isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 7 dana od primitka. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen, a troškove povrat pošiljke plaća kupac.

Nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

Radno vrijeme operatera: Pon-Pet 9:00-16:00h, subotom 09:00-13:00.

Praznicima korisnička podrška nije dostupna.

NAČINI PLAĆANJA

Omogućavamo različite načine plaćanja, ovisno o mogućnostima kupaca i njihovom životnom stilu.

  1. Gotovinsko plaćanje (po primitku pošiljke-pouzećem) Opcija plaćanja pouzećem vam omogućava da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na Vašu adresu, prilikom primitka robe. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o dospijeću pošiljke.
  2. Plaćanje preko banke. Uplate putem transakcijskog računa.
  3. Jednokratno Plaćanje kreditnim karticama: MasterCard®, Maestro®, Visa – svih banaka

Kod odabira načina plaćanja odaberete “Jednokratno kartično plaćanje”,  odaberite željenu karticu i nastavite unos podataka kako biste završili svoju narudžbu.

SIGURNOST PLAĆANJA

Monri/Pay@Web koristi najviše sigurnosne standarde u kartičnom poslovanju (PCI DSS level 1, 3D Secure, SSL certifikati), osiguravajući na taj način potpunu zaštitu u komunikaciji sa Bankom kao i sa krajnjim kupcem.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem Interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Podijeli s prijateljima