Immunocan, tablete za pse i mačke

drsekiz

38,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Komplementarni prebiotičko-probiotski dodatak hrani za pse i mačke.

Pakovanje: 100 tableta

IMMUNOCAN je VITAMINSKI DODATAK HRANI koji se preporučuje za redovitu ishranu pasa i mačaka. Svojom formulom i uravnoteženom kombinacijom i omjerom prebiotika i probiotika ( sinbiotik ) osmišljen je za podršku imunološkim i gastrointestinalnim funkcijama te cjelokupnom zdravlju pasa i mačaka.

1,3-1,6 Beta-D-glukan je jedinstveni prirodni polisaharid i smatra se najjačim prirodnim aktivatorom i stimulatorom imunološkog sistema.

Manan oligosaharid (MOS)-prebiotik potiče razvoj i opstanak korisnih bakterija u probavnom sistemu. MOS blokira i imobilizira patogene bakterije (Escherichia coli i Salmonella) i toksine, veže ih na sebe, onemogućujući ih za razmnožavanje i bilo kakvo štetno djelovanje.

Inulin (FOS)-prebiotik je hrana za korisne bakterije u probavnom traktu, potiče njihov rast (bakterije Lactobacillus), a istovremeno inhibira rast štetnih bakterija.

IMMUNOCAN sadrži dva soja korisnih bakterija – probiotika ( Bacillus licheniformis i Bacillus subtilis ), povećava njihov broj u probavnom traktu, održava ravnotežu i normalizira crijevnu mikrofloru.

Redovita dnevna preporučena doza:

1/2-1 tableta za mačke  prije obroka .

1 tableta na 10 kg tjelesne težine psa  prije obroka .

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.